Theorieles

Autorijschool Op Weg wil iedereen ondersteunen met het leren van de autotheorie. Wij geven individuele theorielessen. Zo zijn deze lessen altijd aangepast aan jou leertempo. Theoriekennis is een essentieel onderdeel van jou rijopleiding. Wat is de betekenis van de verkeersborden? Hoe pas je op een juiste wijze de voorrangsregels toe? Wat is de plaats op de weg? Allemaal zaken die je in de praktijk gaat tegenkomen. Een goede basis van de theorie zorgt voor een snellere praktijkopleiding en uiteindelijk een veilige en verantwoorde bestuurder. Wij helpen jou OP WEG naar het theorie-examen.

Theorie leermiddelen bestellen?

Ben je op zoek naar een goed theorieboek? Wij verkopen de meest recente theorieboeken. Leer je liever online? Ook dat is mogelijk.
Neem contact op met ons voor het bestellen van de beste theorie leermiddelen. En ga zo goed voorbereid naar je theorie-examen.

Inloggen met i-Theoriecode

iTheorie is een geheel digitale theorie opleiding via internet. Dus je leert lekker thuis in je eigen tempo! Verkeerstheorie leren was nog nooit zo leuk en leerzaam als nu met iTheorie. De gehele opleiding is zo duidelijk opgezet dat je wel moét slagen. iTheorie bestaat uit een leer-, toets- en examengedeelte die je geheel in eigen tempo en zonder tijdslimiet op je eigen computer kunt doorlopen. De complete iTheorie opleiding bevat de volgende onderdelen:

 • Digitaal theorieboek:
  Het compleet digitaal theorieboek is altijd actueel en ingedeeld volgens de 8 Cbr categorieën. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met een interactieve toets. Bij het goed afsluiten van elke deeltoets krijg je toegang tot het volgende hoofdstuk.
 • Theorie examens:
  Na de theorie kan je maar liefst 50 examens oefenen op dezelfde wijze als bij het officiële Cbr examen.
 • Gevaar herkenning:
  Een unieke manier van het leren herkennen van gevaarlijke situaties aan de hand van 100 lesfilms en animaties.
 • Praktijk instructie:
  De rijprocedure helder en duidelijk uitgelegd in 60 3-D films. Dit is een ideale voorbereiding op je praktijklessen.

Voor meer informatie of om in te loggen voor je iTheorie opleiding, klik dan hier op www.itheorie.nl

Onderdelen theorie-examen

Voordat je praktijkexamen kan doen moet je in het bezit zijn van een theoriecertificaat. Dit certificaat is anderhalf jaar geldig.
Het theorie-examen voor de auto bestaat uit 65 vragen
onderverdeeld in drie onderdelen:

 • Gevaarherkenning (25 vragen waarvan er 13 goed moeten zijn)
 • Kennis (12 vragen waarvan er 10 goed moeten zijn)
 • Inzicht (28 vragen waarvan er 25 goed moeten zijn)
CBR DigiD

Theorie-examen aanvragen?

Wil jij je theorie-examen aanvragen? Dat kan via de site: mijn.cbr.nl.
Klik op de afbeelding hiernaast en je wordt direct doorgestuurd naar de juiste pagina. Heb je hulp nodig bij het aanvragen? Neem dan contact met ons op en wij helpen jou OP WEG.