E achter B

Autorijschool Op Weg verzorgt ook de lessen voor het aanhangwagen rijbewijs, oftewel rijbewijs BE. Voor het rijden met een aanhangwagen, caravan of paarden-/boot- trailer heeft u veelal dit rijbewijs nodig. De rijopleiding E bij B is uitsluitend een praktijkopleiding. Deze opleiding kan in de vorm van een compacte opleiding van een ½ dag of 1 dag worden gevolgd, of er kunnen losse lessen gepland worden. Losse rijlessen worden altijd in blokken van 2 uur achter elkaar ingepland. Aangezien het aan- en afkoppelen, bijzondere verrichtingen en rijden nogal wat tijd met zich meebrengen.

Wanneer rijbewijs BE?

Let op! “Sinds 19 januari 2013 gelden er nieuwe regels, en veel mensen denken onterecht dat een E bij B rijbewijs niet meer noodzakelijk is”. Ook zijn er veel onduidelijkheden en verwarringen over wanneer je nu wel en wanneer je nu niet een rijbewijs BE nodig hebt.

Sinds 19 januari 2013 is het voor aanhangwagens / caravans een stuk simpeler geworden. Wanneer de maximale massa trekkend voertuig + maximale massa aanhangwagen niet meer is dan 3500 kg. heb je rijbewijs B nodig. Indien het meer is dan 3500 kg. heb je rijbewijs BE nodig.

Wil je precies weten wanneer je nu wel of niet het rijbewijs BE nodig hebt?
Download hier het E achter B schema en je weet welke categorie rijbewijs je nodig hebt.

praktijkboek voor het rijbewijs E bij B

Veilig Op Weg, aanhangwagen & caravan

Een theorie-examen is op dit moment voor rijbewijs BE nog niet nodig, echter een goede algemene kennis van een auto + aanhangwagen combinatie is echt onmisbaar om veilig en verantwoord aan het verkeer te kunnen deelnemen.
Dit theorieboek is een ideaal studieboek bij het nemen van rijlessen en ter voorbereiding op het examen E bij B. Het boek is afgestemd op de rijprocedure E bij B en hierin wordt o.a. omschreven hoe men veilig moet omgaan bij het rijden met een aanhangwagen en de wettelijke eisen waaraan voldaan moet worden.
Ook behandeld worden: verkeersinzicht, lading, max. snelheden, diefstalpreventie, onderhoud en verder nog vele praktische en nuttige tips. Wij adviseren iedereen, voorafgaand aan en tijdens de rijopleiding E bij B gebruik te maken van dit boek.
Ook is het een perfect handboek voor iedere aanhangwagen- of caravanbezitter.